top of page
P1272839.jpg

טיפול דיאלקטי התנהגותי

חסר סבלנות? מצבי הרוח משתנים תדיר ? אתה נע מאפס למאה בדקה? יש לך בעיות במערכות יחסים ? יכול להיות שיש לך בעיה בוויסות הרגשי שלך.

איך מטפלים בזה?

טיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) הוא גישה טיפולית מבוססת ראיות, המיועדת בעיקר לטיפול בהפרעות רגשיות מורכבות כמו הפרעת אישיות גבולית, דיכאון כרוני, והתנהגויות הרסניות. הטיפול משלב בין עקרונות קוגניטיביים-התנהגותיים לבין תרגולים מיינדפולנס, במטרה לעזור למטופלים לפתח מיומנויות לניהול רגשות, שיפור יכולות בינאישיות והפחתת התנהגויות אובדניות או פוגעניות. כחלק מהתהליך, המטופל לומד לזהות דפוסי חשיבה והתנהגות בלתי יעילים ולשנותם, תוך עבודה על קבלה עצמית ושינוי. הטיפול מספק כלים פרקטיים לחיים היומיומיים, ומאפשר למטופל להתמודד בצורה אפקטיבית יותר עם מצבים מעוררי לחץ.

טיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) מסורתי מתנהל במבנה מובנה ושיטתי הכולל ארבעה מרכיבים עיקריים:

טיפול פרטני: כל מטופל נפגש עם המטפל אחת לשבוע, כאשר המטרה המרכזית היא לטפל בהתנהגויות שמעמידות את המטופל בסיכון, כמו התנהגות אובדנית או פגיעה עצמית. המפגשים עוסקים גם בניהול רגשות, פתרון בעיות ושיפור מיומנויות בינאישיות.

טיפול קבוצתי: המטופלים משתתפים בקבוצת טיפול אחת לשבוע, שבה הם לומדים ומתרגלים מיומנויות מתחומי המיינדפולנס, ויסות רגשות, סובלנות למצוקה, ושיפור היחסים הבינאישיים. הקבוצה מהווה מרחב בטוח ללמידה והתנסות.

תמיכה טלפונית: בין המפגשים, המטופלים יכולים לפנות למטפל שלהם טלפונית לצורך תמיכה, כאשר הם חווים מצוקה או מתקשים ביישום המיומנויות שנלמדו בטיפול. התמיכה הטלפונית נועדה לסייע למטופלים להכליל את מה שלמדו בטיפול לחיים האמיתיים.

המבנה הזה מאפשר טיפול מקיף ויעיל, המעניק למטופלים כלים להתמודדות יומיומית עם מצוקות רגשיות ומסייע להם לשפר את איכות חייהם.

 

bottom of page